Familia noastra, de la Mati pan la tati, e mare fan paste. De cate ori descoperim ceva pe placul nostru prin locurile in care mergem zicem: mamaaa, hai sa facem si noi! Si executam imediat. In plimbarile noastre prin lumea asta frumoasa am avut ocazia sa mancam paste facute in casa si ni s-au parut dumnezeiesti. Si atunci ne-am propus sa invatam sa facem si aluatul de paste cu mainile noastre.

Se pune faina intr-un castron si se face o adancitura in ea, cat sa incapa ouale. Se sparg ouale intr-un bol, se adauga uleiul si se omogenizeaza, dupa care se toarna in adancitura din faina.

Se amesteca pana se incorporeaza toata faina si se obtine un aluat mai aspru. Daca dupa ce ati incorporat faina aluatul este in continuare lipicios, mai adaugati putina faina. Se framanta aluatul pana devine moale si matasos, 8-10 minute. Se lasa aluatul la odihnit 30 minute inainte de a-l intinde.

Se fixeaza masina de intins paste( suntem superdotati) de blatul mesei, se presara faina pe cilindrii printre care va trece aluatul. Acesta se imparte in cateva portii mai mici, pentru a fi mai usor de intins. Se ia o bucata de aluat, se turteste putin si se trece printre cilindri. Initial distanta dintre cilindri trebuie sa fie mai mare. Se impatureste aluatul in trei si se intinde din nou. Se repeta operatiunea de 8-10 ori pana devine neted. Apoi se fixeaza masina pe penultima pozitie (mai ingusta) si se trece iar aluatul prin ea. Daca o fasie de aluat se gaureste se presara din nou cu faina si se reia procesul.

Daca foaia obtinuta e prea lunga se pune pe blatul mesei si se taie. Acum se pregateste foaia pentru taiat in fasii, mai groase sau mai subtiri, in functie de ce doriti sa pregatiti cu ele mai departe. Se introduc foile pe rand, se invarte manivela, iar cu o mana se scot taiteii pe blatul de lucru. Se presara faina peste paste pentru a le separa unele de altele si se lasa la uscat.

Voila!