De curand am cumparat extract de stevia, un indulcitor natural, ce poate fi folosit in locul zaharului. Bineinteles ca aceasta reteta se poate face si cu zahar alb sau zahar brun, in functie de preferinte, dar cantitatea ar trebui ajustata. Din punctul meu de vedere stevia a trecut testul, aceasta nealterand gustul desertului.

La faina nu am scris din greseala 750 ml, am ales sa masor faina cu ajutorul unei cani gradate. Asadar, am pus faina intr-un castron, am facut o depresiune la mijlocul acesteia si am pus drojdia, zaharul brun si apa calduta.

Am amestecat drojdia cu zaharul si apa si am lasat aproximativ 5 minute la loc cald.

Kefirul, uleiul si laptele le-am incalzit putin in cuptorul cu microunde (aprox 30 de secunde la putere maxima).

La faina si drojdie am adaugat putina sare, oul si stevia si am inceput sa framant aluatul adaugat treptat din amestecul de kefir si ulei.

Coca rezultata am lasat-o in castron si am asezat-o langa semineu pentru aproximativ 30 de minute. Apoi am intins coca pe masa presarata cu putina faina. Am intins o foie foarte subtire. Grasimea de curcan am amestecat-o cu faina si grisul. Am intins amestecul de grasime pe foaia de aluat si am rulat strans coca. Am pus in frigider 30 de minute ruloul.

Cand am scos din frigider am impartit coca in 3 parti egale.2 treimi le-am folosit pentru 2 roluri cu branza si fructe de padure, iar restul de aluat l-am utilizat pentru a pregati niste pernite cu zmeura.

Fiecare dintre treimile rezultate le-am intins obtinand cate o foaie nu foarte subtire.

Branza de vaci am amestecat-o cu smantana, ou, stevia, zahar vanilat si gris.

Fructele de padure le-am amestecat cu gris si stevia.

Pe una dintre foile de aluat am pus jumatate din branza de vaci, am presarat fructele de padure si am rulat. Am asezat rolul in tava de chec.

Am repetat procedeul pentru a obtine cel de-al doilea rol. Am copt cele 2 roluri la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 45 de minute. Pentru pernitele de zmeura am taiat foaia de alut in 4 dreptunghiuri.

Pe fiecare dreptunghi, la mijloc am presarat putin gris, apoi o lingura de zmeura si putina stevia. Am acoperit zmeura prin plierea celor doua margini.

Am presat usor aluatul pentru a se sigila, apoi am crestat fiecare pernita deasupra cu ajutorul unui cutit.

Am copt la 180 de grade Celsius pana cand s-au rumenit putin.