Un deliciu....un blat de bezea cu nuca, o crema de vanilie si o glazura in doua culori.

Un dulce bun de sarbatori, fie ca e prajitura sau tort.

Savurati:Se separa albusurile de galbenusuri.

Inmuiem stafidele in apa calduta cu esenta de rom.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce sunt batute bine adaugam zaharul si le batem iar pina se intaresc tare.

Adaugam pe rand faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit ciocolata rupta in bucatele, stafidele scurse bine si nuca macinata. Amestecam bine pina se omogenizeaza compozitia.

Intr-o tava 27 X 37 cm tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt, rasturnam compozitia care va constitui blatul prajiturii si il dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pentru aproximativ 30 minute, pina se coace si deasupra devine aramiu.

Scoatem tava si lasam blatul sa se raceasca in tava.

Preparam crema, amestecand cele 8 galbenusuri cu zaharul praf ( cumparat din comert -contine si amidon, crema va fi mai tare- nu cum am patit eu cu zahar macinat de mine) intr-un vas pe baie de aburi sau in oala de lapte cu pereti dubli.

Amestecam bine pina se intareste crema. O lasam sa se raceasca, apoi o mixam cu untul pina se face ca o spuma.

Peste blat punem crema apoi glazura din ciocolata rupta bucati cu 4 linguri ulei, pe care am topit-o pe foc mic. Am avut si doua patrate de ciocolata alba, am topit-o si am pus peste ciocolata cu cacao. Pofta mare !Lasam la rece cateva ceasuri apoi o putem taia.