Este o reteta super de fina si delicata pentru ocazii speciala cu ingrediente specifice sezonului de iarna.

Pentru inceput am pregatit o tava de 30 cm, pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Apoi am inceput prepararea blatului, am macinat migdalele in bucatele un pic mai mari, apoi la fel am procedat si cu bombonelele de alune invelite in ciocolata si am taiat in bucatele mici smochinele. Separat am inceput sa mixez ouale cu zaharul brun pana la dublarea volumului, apoi am sfaramat turonul si am mixat in continuare adaugand pe rand migdalele, bombonele, laptele, nutella, smochinele si apoi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Se mixeaza bine pana se omogenizeaza faina si se incorporeaza romul. Se mai amesteca putin si se toarna in tava tapeta si se da la cuptorul incins la 180 grade cam 20 -25 min. De preferinta este ca blatul sa fie un pic mai moale asa ca eu am lasat doar 20 minute si apoi am pregatit un prosop de bucatarie pe care am presarat cateva firicele de zahar si am turnat blatul cu fata in jos si l-am lasat la racit. Eu am urmat acest procedeu si a functionat de minune, nu s-a lipit deloc blatul si am putut decupa inimioarele foarte bine am facut asta cand era inca caldut blatul .

GlazuraAm incalzit frisca lichida in care am topit cuisoarele de ciocolata si am luat de pe foc craticioara. Se adauga nutella si se amesteca bine pana se formeaza o crema usor lichida care se lasa la racit cateva minute. Acum cand totul este gata, luam inimioarele decupate din blat si le trecem prin glazura obtinuta si le asezam pe un platou intins.

Din patratele de ciocolata alba se obtin inimioare exact dupa cum se vede in imagine. Sa nu va speriati daca observati ca va ramane mult material din blatul ramas (ramasite) si cumva sa incercati se le aruncati, chiar daca sunt bucati mai mici si ele pot fi glazurate,deoarece ramane glazura suficienta.