Revani este o prajitura delicioasa. Am mancat in Turcia si acum am gasit-o in revista Dulciuri pentru toti.

Amestecam grisul cu faina si praful de copt.

Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pana acesta se topeste, apoi se adauga untul, la temperatura camerei,si alternativ 1 lingura amestec cu gris si 1 lingura iaurt.

La sfarsit adugam coaja de lamaie si albusurile batute spuma.

Albusurile se amesteca prin rasturnare cu lingura de jos in sus usor.

Luam o forma de 30/40 cm.,o ungem cu grasime si o tapetam cu nuca de cocos.

Se rastoarna compozitia in tava si se da la cuptor pentru 35-45 min.

Cand este coapta se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Prajitura se taie in tava cand s-a racit.

Fierbem ingredientele pentru sirop si cand incepe sa se ingoase il turnam cald peste prajitura. Se persara naca macinata sua nuca de cocos si mai punem prajitura la pentru 5 minute la coptor.

Prajitura se serveste rece.