Se cerne faina. Se pregateste maiaua:Se amesteca ouale, smantana, untul (la temperatura camerei), drojdia, zaharul, cateva linguri de faina -pana se obtine o pasta; se acopera si se lasa de-o parte 15-20 minute;- dupa acest timp se adauga coaja de lamaie + portocala si se amesteca cu faina ramasa, se adauga apoi laptele, cate putin. Se framanta 5 minute, se unge cu putin ulei si se lasa la dospit. Dupa ce a crescut, l-am framantat, am impartit aluatul in doua, l-am intins, am pus umplutura si inca putin nuci, l-am rulat si l-am pus la crescut in forma, timp de 40-45 minute.

Umplutura:Se amesteca albusurile, zaharul, nucile macinate, se adauga cacao, esenta de rom si stafide (care au stat 15-20 minute in apa calda + esenta de flori de portocal).

Se coc timp de aproximativ o ora, la foc potrivit. Se ung cozonacii cu 3 galbenusuri + un strop de lapte, se presara seminte de susan si se mai tin in cuptor cam 10 minute. Pofta buna!