Am separat albusurile de galbenusuri si le-am pus in castroane diferite.

Am batut albusurile spuma cu cana de zahar ..dupa care am adaugat galbenusurile frecate cu ulei.

Le-am combinat dupa care am adaugat faina .

Eu de obicei pentru siguranta adaug si praf de copt.

Aici am pus o lingura ca sa fiu sigura ca nu am surprize. Am turnat in forma de tort unsa in prealabil cu margarina si tapetate cu faina.

Am dat la cuptor la 180 grade sau gas mark 4 pentru 40 min.

Acum verificati si voi dupa cuptorul fiecaruia. Cand blatul s-a copt l-am scos...l-am lasat sa se raceasca si l-am transferat pe gratar de bucatarie. Se combina intr-o cratita laptele rece, se dauga zaharul in care s-a amestecat amidonul. Se amesteca toate pana se incorporeaza bine, se adauga cele 3 oua bine batute. Se pune la foc moderat pana se ingroasa.

Se adauga,esentele (dupa preferinta)si untul, se amesteca pana untul s-a topit in intregime. Se taie blatul pe din doua.

Daca doriti puteti insiropa blatul foarte vag cu un sirop obtinut din zeama de la compot ( in cazul in care folositi fructe din compot) sau faceti un sirop din suc de fructe neacidulat si foarte putina apa daca siropul e foarte concentrat.

Peste blat se pune crema de vanilie dupa care fructe.

Se acopera cu cealalta jumatate de blat peste care se mai pune putina crema ca sa poata face fructele priza cu blatul .

Se aseaza fructele dupa care se toarna gelatina speciala pentru tort preparata dupa indicatiile scrise pe pachet.

Se poate in cate decoratii doriti.