Rumene si caldute,facute de mama mea,cu un gust inconfundabil.

Puteti alege intre cele cu cas ceapa si marar ori cu urda dulce.

Nu va sfiiti,daca se termina repejor face mama altele.

Acuma vine Gaby si zice ca iar a facut mama mancare ,logic,eu eram ocupata cu inghetata.

Drojdia se amesteca cu putin lapte caldut si o lingura de faina.

Se lasa sa dospeasca.

Faina cernuta se amesteca cu sarea,se pune drojdia si se framanta cu lapte si apa calduta.

Daca framantam doar cu lapte,aluatul va fi prea elastic si nu vrem asta.

Daca folosim si apa la framantat,placintele se vor rumeni frumos.

Framantam un aluat mai moale,dupa ce va dospi va fi mai usor de intins.

Lasam la dospit intr-un loc caldut lipsit de curenti de aer pana isi dubleaza volumul.

Pentru umpluturi,amestecam urda cu zaharul,oul batut si aromele.

Separat razuim casul si il amestecam cu ceapa si mararul taiate marunt.

Punem si putina sare.

Din aluatul dospit,luam cu lingura si punem pe masa infainata.

Intindem o foaie destul de subtire,punem umplutura si apoi o impaturim astfel incat sa ramana tot rotunda.

Mai intindem cu sucitoarea,apoi o punem in uleiul incins din tigaie.

Intoarcem cand este rumenita frumos.

Merg de minune cu un iaurt sau smantana.

Va tenteaza????Cred ca da.