Detalii Prajitura Lamaita cu Miere de Albine si Glazura de Ciocolata Alba
Ingrediente:
pentru foi,
5 linguri de ulei,
5 linguri de lapte,
o cana de zahar,
3 linguri miere de albine,
o lingurita de bicarbonat alimentar,
2 oua,
aprox,
500 g faina,
o limgurita scortisoara macinata pentru crema,
o cana de lapte,
o cana de zahar,
6 linguri gris,
200 g unt,
o fiola esenta de lamaie,
o lamaie decor,
200 g ciocolata alba+2 linguri lapte
Pentru foi se pun la fiert uleiul cu laptele si zaharul iar dupa cateva clocote se adauga mierea, bicarbonatul si amesteci bine. Dai de pe flacara si adaugi cele 2 oua batute bine si turnate in fir subtire, amestecand in continuu. Adaugi scortisoara si faina amestecand cu o lingura, la inceput apoi se framanta bine cu mana pana obtinem un aluat vartos. 2. Se imparte aluatul in 4 bucati. Se intind foi de marimea unei tavi (25/35). Pe dosul tavii presarat cu faina se coace fiecare foaie cca 7 minute, la foc potrivit, in cuptorul preincalzit. 3. Pentru crema se fierbe laptele cu zaharul si o lingurita de coaja rasa de lamaie, apoi adaugam grisul si lasam sa fiarba pana se ingroasa bine, amestecand continuu. Dam la o parte de pe foc, lasam 5 minute sa se racoreasca apoi adaugam untul taiat cubulete, mixand la viteza maxima pana ce obtinem o crema care si-a dublat volumul. Se adauga si esenta si sucul de la o lamaie. 4. Se umplu foile cu crema si se lasa de seara pana a 2 a zi cand se glazureaza cu Ciocolata alba topita la bain marin impreuna cu lingurile de lapte Pofta buna!Pentru foi se pun la fiert uleiul cu laptele si zaharul iar dupa cateva clocote se adauga mierea, bicarbonatul si amesteci bine. Dai de pe flacara si adaugi cele 2 oua batute bine si turnate in fir subtire, amestecand in continuu. Adaugi scortisoara si faina amestecand cu o lingura, la inceput apoi se framanta bine cu mana pana obtinem un aluat vartos. 2. Se imparte aluatul in 4 bucati. Se intind foi de marimea unei tavi (25/35). Pe dosul tavii presarat cu faina se coace fiecare foaie cca 7 minute, la foc potrivit, in cuptorul preincalzit. 3. Pentru crema se fierbe laptele cu zaharul si o lingurita de coaja rasa de lamaie, apoi adaugam grisul si lasam sa fiarba pana se ingroasa bine, amestecand continuu. Dam la o parte de pe foc, lasam 5 minute sa se racoreasca apoi adaugam untul taiat cubulete, mixand la viteza maxima pana ce obtinem o crema care si-a dublat volumul. Se adauga si esenta si sucul de la o lamaie. 4. Se umplu foile cu crema si se lasa de seara pana a 2 a zi cand se glazureaza cu Ciocolata alba topita la bain marin impreuna cu lingurile de lapte Pofta buna!