O reteta by Ruxy Rux! Multumesc frumos draga mea! Eu am inlocuit branza sarata cu branza dulce, dar si asa a iesit foarte buna!Aluatul:Punem intr-un vas drojdia, sarea, putina apa calduta si zaharul.

Omogenizam, apoi adaugam uleiul, faina si apa putin cate putin(mi-e mi-a intrat aproximativ 100 ml apa).

Framantam pana obtinem un aluat perfect, care nu se lipeste de maini.

Umplutura:Branzica se faramiteaza cu o furculita, apoi adaugam zaharul, ouale si coaja rasa de lamaie.

Dupa ce am terminat umplutura ne ocupam de aluat.

Impartim aluatul in 3 parti egale, apoi intindem fiecare bucata intr-o foaie subtire, punem umplutura pe mijloc apoi o impaturim parte peste parte si o incretim usor.

Punem bucatile de placinta una langa alta, intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ulei.

Dam tava la cuptorul incins pentru cca. 20 de minute, sau pana se rumeneste usor deasupra.

Dupa ce s-a rumenit putin, pregatim Sosul amestecand iaurtul cu zaharul si oul.

Turnam compozitia de iaurt deasupra poi intepam din loc in loc cu o furculita(eu am uitat sa o intep, dar nu a avut nimic).

Dam tava din nou la cuptor si mai lasa cca. 25-30 de minute pana prinde culoare.

Se serveste calda sau rece.

Sa aveti pofta!Aluatul nu se lasa la dospit! Tava folosita de mine are dimensiunea de 30/23 cm.