Me-ri-ta!Blat :Lasam untul sa se inmoaie usor la temperatura camerei, sau il bagam 15 secunde la microunde. Din unt, zahar si sare facem o crema in care adaugam, apoi, galbenusurile si faina. Aluatul va seamana cu niste firimituri mai mari. Aadaugam laptele si framantam usor, nu foarte mult, pentru a nu fi prea elastic. Punem aluatul in folie alimentara si dam la rece, timp in care pregatim umplutura.

Umplutura :Punem dovleacul ras la calit, intr-o lingura cu unt, impreuna cu 3-4 linguri de zahar, scortisoara si zaharul vanilinat. Cand dovleacul se inmoaie adaugam pesmet, esenta de rom, stafide si nuci si samburi de caisa. Dam umplutura deoparte si lasam sa se raceasca.

Albusurile batute spuma tare le incorporam in compozitia de dovleac .

In tava termorezistenta unsa cu ulei si tapetata cu pesmet, intindem aluatul cu mana, acoperind si peretii tavii. Bagam tava in cuptorul deja incins, pentru 5 minute. Peste aluatul partial copt turnam umplutura de dovleac, iar deasupra presaram miez de nuca macinata. Dam din nou la cuptor pentru 10-15 min, pana cand totul devine auriu .

Servim calda sau rece, decorata cu frisca.

Multumesc pentru reteta lui Julie