Aceste trufe din ciocolata sunt un adevarat deliciu, iar fulgii de chilli le confera o caldura aparteCiocolata cu lapte se topeste la bain-marie impreuna cu 100 de grame de ciocolata pura, laptele condensat si semintele pastaii de vanilie, avand grija ca fundul vasului in care se face bain-marie sa nu atinga apa. Se amesteca continuu pana cand ciocolata s-a topit complet, iar amestecul este vascos. Se acopera vasul cu folie alimentara si se lasa la frigider 2 ore. Dupa expirarea timpului, cu o lingurita (am folosit una pentru masurat ceai) se ia din amestec si se formeaza intre palme bilute de marimea dorita. Se aseaza pe o farfurie si se mai lasa la frigider. In timp ce trufele sunt la frigider, se topesc cele 100 de grame de ciocolata pura ramase, tot la bain-marie. Pentru ca invelisul de ciocolata sa fie crocant si pentru a rezista mai mult la temperatura camerei, ciocolata se tempereaza. O treime din ciocolata topita se rastoara pe o suprafata curata si uscata din aluminiu si se intinde pana se ingroasa cu ajutorul unui spaclu pentru ciocolata. Se pune ciocolata inapoi in vas si se amesteca pana la omogenizare. Se ia fiecare trufa si se inveleste in ciocolata folosind o furculita si se aseaza inapoi pe farfurie. Cat ciocolata este inca umeda se presara fulgii de chilli. Se lasa la frigider pana in momentul servirii.

P.

S. Pentru ca mi-a mai ramas putina ciocolata, am pus-o intr-un con confectionat din hartie de copt si am creat acel mic gratarel din ciocolata.

Puteti inlocui fulgii de chilli cu sare roz de Himalaya.