am facut reteta lui gaby cu mici modificari,arata asa de bine incat nu am putut rezista sa nu-i stiu gustul :))) e super bun http://www.retete/retete/cottage-pie-placinta-traditionala-englezeasca-37764.htmlCeapa, usturoiul si morcovul le punem in blender impreuna cu ciuperciile scurse bine, sare, piper, ulei de masline. Se mixeaza bine, dupa care adaugam si rosiile decojite si mixam pana devine o pasta.

Carnea tocata se pune la calit in ulei de masline, pana devine alba, se stinge cu un pahar de sampanie (sau vin alb) si se fierbe pana scade zeama. Adaugam amestecul din rosii si legume. Se lasa la fiert la foc mic cca 15 minute, se mai adauga boia dulce, sare, piper si cateva frunze de chili.

Intre timp se pun si cartofii taiati cubulete la fiert cu apa si sare, cca 15 minute. Cand sunt gata se adauga lapte si unt (sau margarina), sare, piper si se amesteca bine cu blenderul. Adaugam si galbenusul de ou, se mai amesteca putin.

Intr-o tava termorezistenta se pune ulei de masline, se adauga carnea impreuna cu putin sos,iar deasupra punem piureul de cartofi. Se lasa la cuptor 15 minute pana se rumeneste deasupra.

Se serveste cu muraturi. Sa aveti pofta!