Am mai spus pe aici, pe undeva ca am o slabiciune pt. dulciurile turcesti! Stiu, sunt extrem de dulci...dar atat de gustoaseSe prepara foarte usor si rapid: in tava jena unsa cu putin unt se intinde cate o foaie de placinta, se unge cu unt topit (eu am folosit o pensula de bucatarie pt aceasta opearatiune), se presara cu putin amestec de nuci, apoi iarasi se intinde o faie de placinte, se unge cu unt...si tot asa pana aungem la jumatatea nr. de foi. In acest pas presaram muuult amestec de nuci, apoi continuam cu cealalta jumatate de foi de placinta, la fel ca prima jumatate.

Totul se termina cu 1 foaie de placinta unsa bine cu unt topit. Apoi se portioneaza cu cutitul ascutit. Se da totul la cuptor pana se rumeneste putin. Intre timp preparam siropul:se pune la fert 1 l de apa cu 1 kg zahar, coaja de lamaie si de portocala si zeama de portocala. se lasa sa farba putin, apoi se adauga esenta de portocala. siropul obtinut se toarna ferbnte pesta prajitura fierbinte, abea scoasa din cuptor.

Si acum urmeaza partea cea mai grea: asteptarea indelungata pana baclavaua se raceste complet! Enjoy!