Pentru aluatul de ravioli, se amesteca gradual faina cu oul, uleiul, sarea si apa pana devine o coca omogena. Se transfera pe o suprafata presarata cu faina si se framanta pana devine catifelata si usor uscata, 5-10 minute. Se infasoara in folie alimentara si se lasa la odihnit 10-15 minute. Intre timp, se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se adauga usturoiul. Se soteaza 1-2 minute, apoi se adauga ciupercile, sare si piper. Se gatesc la foc mediu spre mare pana cand tot lichidul s-a evaporat. Se scot pe o farfurie si se amesteca cu patrunjelul. Dupa ce s-au racit, se amesteca cu crema de branza si se refrigereaza pana la momentul utilizarii.

Se imparte aluatul in bilute nu foarte mici. Se ia fiecare biluta si se intinde pe o suprafata presarata cu faina. Foaia trebuie sa fie foarte subtire, transparenta.

Daca folositi o forma speciala pentru ravioli, se presara faina peste aceasta pentru ca ravioli sa nu se lipeasca. Se aseaza o foaie de aluat in forma, se pune cate 1/2 lingurita de umplutura in fiecare forma, se ung marginile cu ou, apoi se acopera cu alta foaie de aluat, apasand usor. Se trece cu sucitorul peste forma pentru a taia ravioli. Se scot din forma si se pastreaza pe o suprafata presarata cu faina. Daca nu folositi forma, se aseaza o foaie de aluat pe o suprafata presarata cu faina, se aseaza umplutura la distanta destul de mare, se unge aluatul cu oul, de jur imprejur, apoi se aseaza o alta foaie de aluat si se taie cu un cutit sau pahar. Pentru a asigura lipirea celor doua foi de aluat, se apasa marginile fiecarui ravioli cu o furculita. Se pastreaza pe o suprafata presarata cu faina. Ravioli se fierb in apa cu sare in transe de cate 10-15 bucati pentru cateva minute, pana se ridica la suprafata. Pentru sos, se mixeaza ierburile intr-un robot de bucatarie impreuna cu ceapa, coaja de lamaie, sare si piper, turnand cate putin ulei dupa fiecare 10-20 de secunde de mixat, astfel incat sa rezulte o pasta omogena. Intr-o tigaie se incalzeste putin ulei de masline la foc mediu. Se adauga ansoa, se sfarama cu o lingura pana se incorporeaza in ulei, apoi se adauga usturoiul. Se soteaza pana capata o culoare aurie. Se adauga pasta de ierburi obtinuta anterior, se amesteca pentru omogenizare, apoi se adauga smantana, sare si piper. Se pastreaza pe foc pana cand smantana s-a incalzit. Se aseaza ravioli in farfurii si se toarna sosul de pesto deasupra. Se consuma imediat.