E un tort simplu de preparat, si special cu aceasta banda de ciocolata de jur imprejur!In bolul de la mixer, punem ouale, zaharul si batem la viteza mare pana devine o compozitie spumoasa. Amestecam faina cu cacao si indicat este sa trecem printr-o sita intai de a adauga la compozitie ptr a deveni mai pufos blatul! Adaugam apoi la compozitia de oua amestecand usor cu o lingura, NU cu mixer! Sa avem o forma unsa cu unt si presarata putin faina si turnam compozitia, forma sa fie de diametrul de 24cm, apoi punem la cuptorul preincalzit la 160C ptr cca 25-30 min. Cand e gata lasam sa se raceasca bine blatul inainte de a-l taia! Siropul se prpara foarte rapid, amestecam apa cu zaharul si lasam sa dea doar un clocot si apoi lasam sa se raceasca, si cand e rece, adaugam coniacul.

Ptr crema, taiem bucatele mici ciocolata, smantana o batem cu mixerul pana se ingroasa, iar laptele il incalzim bine dar sa NU fiarba! Cand laptele e gata turnam peste ciocolata si amestecam pana se topeste ciocolata, puteti folosi si un mixer de mana. Adaugam si smantana si amestecam bine cu o spatula.

Taiem blatul cu ajutorul unui cutit(sau daca aveti aparatul special) in 3 parti, pe o tava punem cercul de la forma in care am facut checul, punem primul rand de blat, il stropim cu o pensula cu sirop, punem crema, apoi tot asa cu urmatoarele 2 bucati de blaturi dar pe ultimul, punem doar sirop si nu crema! Punem la congelator cca 1-2 ore. In mod normal trebuie sa va ramana crema destul pe care o pastrati la frigider ptr garnitura.

Ptr ciocolata de decor, topim ciocolata la bainmarie, si atentie, ca sa ne iasa bine in jurul tortului, trebuie sa fie calduta, nu fierbinte ptr ca nu se va lipi pe tort si se va albi! Deci, o turnam pe o bucata de marmura si o amestecam cu o spatula repede. Sa avem deja taiata o bucata de plastic(puteti folosi de la o sacosa de plastic mai tare) cat e diametrul tortului si putin mai mare decat grosimea lui, o intindem pe masa, punem scotch la capete ca sa o putem lucra bine, si turnam ciocolata peste aceasta banda dupa care o infasuram repede in jurul tortului si punem la frigider ptr cca 1 ora ptr a se intari. Cand e gata, tragem usor de un capat al plasticului incat ciocolata sa ramana lipita pe tort! Trecem la ornare cu ajutorul unei pungi ptr decor, punem restul de crema si decoram dupa plac!Nu e nevoie de praf de copt ptr ca ouale ajuta la crestere! E indicat sa faceti blatul cu o zi inainte ptr a il puteti taia usor! Daca tortul e ptr copii, atunci nu e nevoie sa puneti coniacul!