Pentru aceasta reteta m-am inspirat dupa blogul Bucataria Elenei care apartine unei gospodine pe care o urmaresc cu drag.

Mod de preparare naut:Nautul se lasa la inmuiat peste noapte.

Sa fie apa deasupra nautului cel putin doua palme.

Dimineata se spala foarte bine in 2-3 ape,apoi se pune la fiert(eu prefer in oala sub presiune)astfel incat nautul sa fie acoperit de 5-6 cm de apa, la foc mediu pana cand boabele sunt foarte moi.

Timpul de fierbere la oala sub presiune este de aproximativ 40 minute.

Se scurg boabele de naut de apa in care au fiert,insa nu uitati sa pastrati cateva linguri de zeama.:)Se trec printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs.

Punem in blender nautul,tahina,uleiul de masline,sucul de lamaie,si mixam pana se omogenizeaza.

Daca pasta este prea vascoasa, mai adaugam din apa in care a fiert nautul.

Se condimenteaza cu sare,piper si usturoi dupa gust.

Mod de preparare fasolea rosie:Se scurge fasolea de apa din conserva,se trece prin jet de apa rece,apoi se lasa la scurs.

Intr-o tigaie cu ulei incins la foc mic, punem prazul taiat pe diagonala,iar cand devine translucid(~2-3 minute)adaugam fasolea rosie si mai lasam 2 minute.

Se trage dupa foc si se adauga chimenul macinat, usturoiul zdrobit cu latul cutitului si apoi tocat marunt, zeama de lamaie.

Puneti pasta de hummus pe o farfurie facand un cosulet,apoi fasolea calda.

Decorati cu crengute de cimbrisor sau patrunjel tocat si presarati boia de ardei peste hummus.

Pofta buna!