Anghinarele se spala, se scoate cotorul afara, si frunzele din exterior se arunca apoi se taie bucatele. Bucatile de anghinare se stropesc imediat cuAnghinarele se spala, se scoate cotorul afara, si frunzele din exterior se arunca apoi se taie bucatele. Bucatile de anghinare se stropesc imediat cu sucul de lamaie. Intr-o cratita se pune apa la fiert cu sare, inauntru se baga anghinarele si se fierb pentru 20-25 minute apoi se pun in apa rece si se lasa la stors. Sparanghelul se curata de coji si se spala, dupa care se opareste pentru 5 minute, se pune in apa rece si se lasa la stors, apoi se taie bucati.

Pentru Vinaigrette: balsamico cu piper, sare, zahar si ulei se amesteca bine. Jumatate de Vinaigrette se pune peste anghinare si sparanghel si se lasa 15 minute. Salata se spala, se taie frunzele si se stropeste cu cealalta jumatate de vinaigrette. Se pune in bol ( sau farfurie) se adauga anghinarele si sparanghelul, rosiile cherry taiate in jumatate, cepele si antonica taiate marunt. Se poate orna pe margine cu frunze de antonica.

Se serveste in platouri mari si se mai stropeste cu putin ulei de maslineReteta Salata de anghinare si sparanghel a fost propusa de Bianca-21 Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum retete Alte retete recomandate: