A fost foarte laudat acest cozonac,a iesit perfect !Paste Fericit!>:DIntr-un vas mare punem 50 g faina apoi adaugam laptele oparit si omogenizam bine compozitia sa nu ramana cocoloase.

Drojdia proaspata o amestecam cu 2 lingurite de zahar pana se lichefiaza.

O adaugam peste aluatul oparit (usor racit) si amestecam bine.

O lasam la loc caldut 15 minute.

Separat amestecam galbenusurile cu sarea,zaharul,zaharul vanilat,laptele si 50 ml unt.

Adaugam amestecul lichid peste aluatul oparit,apoi adaugam treptat faina si framantam bine aluatul.

La final adaugam restul de unt topit si framantam usor cand sa se incorporeze putin in aluat.

Lasam aluatul la crescut timp de 60 de minute sau pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura de nuca punem laptele la fiert cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste zaharul.

Amestecam coaja de lamaie cu nuca apoi adaugam laptele fierbinte si omogenizam bine.

Impartim aluatul in 2 .

Intindem fiecare bucata intr-o foaie subtire de cca 0.4 cm si lunga cat tava.

Pe prima foaie punem rahatul iar pe a 2-a compozitia de nuca.

Rulam strans fiecare parte apoi le impletim.

Punem cozonacul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il mai lasam la dospit 30 de minute apoi il coacem la foc mic in cuptorul preincalzit cca 1 ora.

Am pus in aluat un strop de colorant galben pentru o culoare mai frumoasa. Cand am scos cozonacul din cuptor l-am uns cu putina miere.