Detalii Fasole verde cu trei feluri de carne
Ingrediente:
friptura de miel cca,
200 g,
friptura de porc (cotlet fara os) cca,
200 g,
friptura de pui (pulpe de pui dezosate) cca,
200 g,
ceapa verde 2-3 fire,
usturoi verde 2-3 fire,
ulei de floarea soarelui,
fasole verde congelata cca,
400 g,
marar verde 1/2 legatura,
coriandru verde 4-5 fire,
patrunjel verde 3-4 fire,
sare iodata,
piper proaspat macinat,
boia de ardei dulce,
bulion Panacris cca 250 ml
O reteta din seria Totul se transforma nimic nu se pierde , adica reciclare. Am fugarit prin frigider cate o bucata de friptura de miel, una de porc si una de pui. Intr-un colt stateau amarate vreo 2-3 fire de ceapa si usturoi verde. Asa ca am trecut la treaba! A iesit o super mancarica!;)Se curata ceapa verde, usturoiul verde si se pun la calit in putin ulei si apa. Intre timp fripturile se maruntesc, apoi se adauga la amestecul de ceapa devenit translucid. Se asezoneaza de sare si piper, se lasa cca. 10 minute sa se inabuseasca, acoperit, la foc mediu, pentru a se imprieteni gusturile. Se adauga fasolea congelata, se completeaza cu cca 1 cana de apa, apoi se lasa la fiert cca. 15 de minute la foc mediu, acoperit. Dupa ce s-a fiert fasolea, se adauga, boia de ardei dulce, bulionul si verdeata tocata marunt, si se mai lasa sa de vreo 2 clocote. Se serveste fierbinte cu paine de casa sau mamaliguta. Poze de prezentare finala, cu alta ocazie, ca s-a evaporat mancarica. Pofta buna!