Se portioneaza caracatita, se spala si se fierbe in apa cu sare si zeama de lamaie pana devine frageda (furculita intra usor in carne).

Se scoate, seSe portioneaza caracatita, se spala si se fierbe in apa cu sare si zeama de lamaie pana devine frageda (furculita intra usor in carne).

Se scoate, se usuca de apa si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit caracatita, se incinge uleiul si se rumeneste caracatita cu ceapa si usturoiul tocat marunt.

Cand totul este rumenit, se stinge cu vinul alb si se adauga rosiile taiate cuburi mici si rosiile din bulion.

Se condimenteaza cu sarea, piperul, boia dupa gust. Se adauga busuiocul proaspat tocat. Se lasa la inabusit pana caracatita devine frageda. Se serveste alaturi de paste, orez sau un vin alb. Reteta Caracatita cu sos de rosii a fost propusa de florin.stanDiscuta mai multe despre aceasta reteta pe forum retete