simplu,rapid si extrem de bun alaturi de o cafea sau o cana de lapte...

Spalam ciresele,le scoatem samburii si le punem la scurs intr-o sita.

Galbenusurile le frecam cu zaharul vanilat,esenta de rom,aroma de vanilie si uleiul pana se albesc.

Fiaina amestecata cu praful de copt o cernem.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul.

Incorporam incet galbenusurile batute,mixand continuu.

Punem treptat si faina,amestecand usor de jos in sus si omogenizam bine.

Impartim compozitia in doua vase,in una adaugam pudra de budica de vanilie,iar in cealalta cacaoa si praful de budinca de ciocolta,omogenizand bine compozitiile.

Presaram peste cirese gris si le amestecam usor.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt pe fund,punem cu lingura,pe rand din ambele aluaturi,pana terminam.

Deasupra,punem usor ciresele si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit cam 25-30minute(facem testul cu scobitoarea).

Oprim focul si lasam tava in cuptorul deschis inca vreo 10minute(ca sa nu trecem brusc la alta temperatura si blatul sa se lase).

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca,apoi pudram cu zahar pudra si taiem.dupa fiecare lingura de zahar adaugata in albusurile batute,mixam bine cateva minutecernem faina ca blatul sa iasa pufos si aeratgrisul se pune peste cirese pentru a nu se duce la fundul tavii