Reteta este inspirata de la Jamila Cuisine, care mi-a dat o idee minunata pentru a face un chec frumos de Paste.

Separam albusurile de galbenusuri. Cu ajutorul mixerului batem albusurile cu un praf de sare. Cand albusurile au devenit spumoase, adaugam zaharul tos si pliculetele de zahar vanilinat, lingura cu lingura pana obtinem o spuma lucioasa si tare. Galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza si le turnam peste albusurile batute, amestecand de jos in sus cu o spatula.

Faina o amestecam cu praful de copt si o punem peste amestecul de albusuri si galbenusuri, lingura cu lingura amestecand tot cu spatula cu miscari largi de jos in sus, pentru a nu scoate aerul din albusuri. Adaugam apoi si nuca de cocos maruntita.

Impartim compozitia formata in doua si intr-una din ele punem cacaua pe care am amestecat-o cu 2-3 linguri de apa calda.

Tapetam o tava mare de cozonac cu faina si incepem sa formam checul. Punem in tava o lingura din compozitia alba si deasupra o lingura din compozitia cu cacao, iar o lingura din compozita alba si alta din compozitia de cacao pana terminam ambele compozitii. Vom obtine un chec frumos marmorat.

Dam checul la cuptor, la foc mediu pentru 30-40 de minute, pana ce checul e bine copt. Facem testul cu scobitoarea. Il scoatem apoi din tava si il lasam sa se raceasca.

Pofta buna!