Cartofii a la Bunica un preparat cu cascaval Delaco delicios servit cu salata de varza si morcov.

Pieptul tarabesc afumat se taie in fasii subtiri si sa rumeneste intr-o tigaie antiaderenta fara grasime.

Dupa ce s-a rumenit usor se stinge focul.

Ceapa spalata si curatat se taie solzisori.

Se pune in tigaie peste pieptul afumat .

Cartofi se curata,se spala si se taie rondele subtiri sau sub alta forma,dupa preferinta.,apoi se adauga in tigaie.

Usturoiul curatat se toaca marun si se adauga si el in tigaie.

Peste toate acestea se toarna smantana de gatit,se sareaza,pipereaza,se adauga oregano amstecandu-se bine pentru incoporare.

Pregatim un vas de ceramica.

Il ungem cu 2 linguri ulei de masline,turnam compozitia de cartofi din tigaie.

Acoperim vasul cu folie de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit la 170 grade pana se inmoaie cartofii.

Intre timp radem cascavalul.

Scoatem vasul,luam folia de aluminiu si presaram cascavalul ras.

Dama la cuptor pana ce cascavalul devine auriu.

Se serveste cald cu salata de varza si morcov sau cu alta salata dupa preferinta.

Cartofii trebuie sa fie taiati foarte subtire.