Dedic cu drag aceasta reteta unei mari iubitoare de costite: Clementina. Am folosit in loc de ceapa, hasme sau se mai zic salote care sunt un soi de ceapa care cresc mai multe in bulb precum usturoiul. Au un gust dulceag si mai bland decat ceapa obisnuita. Sunt delicioase copte .

Cartofii si hasmele se curata si se spala .cartofii se taie in patru .

Costita se portioneaza bucati mai mari si se incresteaza putin pe laterale .

Se pune costita, cartofii si hasmele intr-o tava se condimenteaza si se sareaza .

Se stropeste totul cu otet balsamic, se pune apa cat sa acopere si se da la cuptor .

Nu e nevoie de ulei, costita de porc va lasa grasimea necesara .

Dupa 20 minute intoarceti costita sa se rumeneasca si pe partea cealalta .

Mai completati cu putina apa daca este necesar .

Este gata cam in 40-50 min. cand costita este patrunsa si rumenita .

Salotele copte sunt delicioase .

Presarati la sfarsit ceapa verde pentru aspect .

Pontul cu otetul balsamic l-am preluat de la Jamie OLiver.

NU serviti costita decat cu un pahar de vin sau bere alaturi :D