Am vazut odatademult la Tv o emisiune cu mancaruri si obiceiuri grecesti si acolo aparuse si aceasta prajiturica extrem de usoara ca si textura dar deosebit de aromata datorita siropului care se adauga la final.

Pentru ca m-a impresionat inca de atunci,am notat reteta si o mai fac din cand in cand asa cand am pofta de cevamuuult mai dulce decat de obicei.

Se face repede,este simpla si chiar si cine intra prima oara intr-o bucatarie sunt convinsa ca va reusi sa faca aceasta prajitura fara probleme.

Galbenusul se separa de albus si se freaca bine cu zaharul pana se albeste.

Se adauga apoi zeama de la lamaie si portocala (puteti pune doar de la unul din fructe sau deloc) si apoi se adauga gris pana capata o consistenta mai groasa.

Se macina un pumn de arahide (eu aceasta cu arahide am facut-o) si se adauga si ele peste aluatul format.

Se bat apoi albusurile spuma si se incorporeaza apoi usor in compozitia de galbenusuri se omogenizeaza totul si se da la cuptor cam 30 min.

Verificati totusi cu scobitiarea inainte de a scoate din cuptor.

Intr-o oala se pun la foc apa,zaharul scortisoara si cuisoarele si se fierb pana siropul capata o consistenta mai grosuta,ca o miere mai fluida.

Dupa ce prajitura s-a copt,asa cum e in tava se toarna deasupra siropul fierbinte si se lasa la racit.

Apoi se taie si se poate servi.

Delicios!!!Ca si consistenta este un pic sfaramicioasa prajitura dargustul ei va va ajuta sa treceti peste acest aspect. Pofta mare!