Biscuitii se sfarama si se amesteca cu untul topit.

Se imbraca bine o forma (sa nu poata curge crema, care este destul de subtire).

Se aseaza amestecuBiscuitii se sfarama si se amesteca cu untul topit.

Se imbraca bine o forma (sa nu poata curge crema, care este destul de subtire).

Se aseaza amestecul de biscuiti pe fundul formei, se niveleaza si preseaza bine cu dosul lingurii.

Se da la rece pana preparam crema: Ouale se freaca bine cu zaharul, se pune coaja de lamaie, apoi se adauga cate putin unt topit, mestecandu-se in continuu.

Se pune la fiert pe aburi pana se ingroasa un pic.

Se lasa sa se raceasca complet...o sa fie putin mai groasa.

Se adauga sucul de lamaie si mascarpone (de preferat invers: crema peste mascarpone, apoi sucul).

Se toarna crema peste baza si se da la congelator cateva ore sau de seara pana a doua zi.

Se scoate cu 20 minute inainte de servire si se orneaza cu frisca (sau dupa preferinte).

Pofta buna!Reteta Tarta cu lamaie a fost propusa de alpha pe forum reteteAlte retete cu lamaie gasiti aici:Tiramisu cu lamaie, Chec cu lamaie si seminte de mac,Tort cu lamaie