Aveam asa o pofta de o ciorbita buna si aromata si cum preferata mea este ciorba de perisoare, nu se putea sa nu-mi incant papilele gustative. Cum traversam un anotimp ceva mai rece, e numai buna o ciorbita gustoasa si plina de vitamine care sa ne puna sangele in miscare si sa ne pregateasca pentru iarna. Si cum cosul este plin acum cu de toate, am dorit ca ciorbita mea de perisoare sa fie cat mai plina de arome si de culori.

Mai intai am pus apa sa fiarba intr-o oala incapatoare si in ea am taiat niste rosii foarte bine coapte, dar decojite inainte.

Urmatorul pas a fost sa pun orezul la fiert intr-o craticioara, mai exact am pus la prefiert 150 de grame de orez pe care l-am lasat doar pana ce apa a dat in clocot. Apoi l-am spalat intr-un jet de apa rece si jumatate din el l-am transferat in castronul in care urma sa pregatesc amestecul pentru perisoare.

Pentru amestecul pentru perisoare am avut nevoie de ceapa, morcov, oua, patrunjel proaspat, condimente si bine-inteles, carnea tocata. Am tocat ceapa, patrunjelul l-am taiat fin, iar un morcov l-am dat o parte pe razatoarea cu ochiuri mici, iar celalalt pe cea cu ochiuri mari. Pentru perisoare am folosit doar morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici. Am amestecat carnea tocata cu morcovul ras pe ochiuri mici, impreuna cu jumatatea din cantitatea de ceapa si patrunjelul taiat fin, cu jumatate din cantitatea de orez prefiert, cu cele doua oua si cu condimente.. Drept condimente am folosit doar sare, piper alb si maghiran.

Am taiat cubulete ardeiul capia si o mana de pastai de fasole verde si impreuna cu morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mari si ceapa le-am dat drumul in oala. Ca sa obtin perisoare, am format bilute modeland cu mana cam jumatate de lingura de compozitie.

Le-am dat drumul in oala alaturi de jumatate din cantitatea de orez prefiert. Am potrivit dupa gust cu sare grunjoasa si piper alb, de asemenea am adaugat ardeiul iute.

Am lasat pana au fiert perisoarele, aproximativ 20 de minute la foc mic, pana ce si-au schimbat culoarea. In acest moment am adaugat si legumele, am adaugat o cana de bors natural si am mai lasat la foc mic inca 10 minute pana a dat in clocot.

Intre timp am pregatit zarzavaturile: am taiat fin patrunjelul, frunzele proaspete de telina cu tot cu tija, leusteanul si loboda. Am adaugat zarzavaturile, am oprit focul si am acoperit cu un cap. Am urmarit ca legumele sa nu fie foarte fierte si golite de nutrienti, iar verdeata sa ramana cruda si sa-si pastreze forma si aromele.