Reteta ii apartine lui Laura Laurentiu,Blatul - mixam albusurile spuma cu un praf de sare si apa, adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste, adaugam galbenusurile mixand dupa fiecare, untul topit si racit, faina, coaja de lamaie si amestecam cu o spatula cu miscari usoare. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit tava de la aragaz si de aia nu este blatul mai inalt). Dam tava la cuptorul incalzit cca 15 minute pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care se taie in 3 fasii egale. Pe 2 din cele 3 fasii le ungem cu un strat de gem.

Crema - intr-o cratita adaugam ouale, zaharul si amidonul, batem bine si punem cratita pe foc, amestecand continuu pana se ingroasa. Luam cratita de pe foc si lasam sa se raceasca foarte bine.

Intre timp mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra, adaugam crema de oua racita, mixam pana ce se incorporeaza bine.

Asamblarea - pe un platou asezam 1 din fasiile cu gem, deasupra 1/2 din crema de lamaie, adaugam a 2 fasie cu gem, restul de crema si a 3 fasie fara gem.

Dam la frigider cca 1 ora dupa care ornam dupa plac.