Viata la camin...e plina de pofte, holul in fiecare zi miroase a diferite preparate, uneori a gogosi, a clatite, a vanilie. Nu e usor sa rezisti poftelor iar daca nu vrei sa ajungi sa bati in usa pentru a cere o bucatica de dulce, te apuci sa-ti faci singur.

Blatul prajiturii este unul usor de facut si cu ingrediente comune, dar iese foarte bine, mare si pufos, plus ca iese foarte mare!! Ca sa va dati seama...tava mea este rotunda si are un diamentru de 33 de cm, iar dupa coacere prajitura e inalta cam de 6-7 cm.

Sper sa va placa!Imi place ca atunci cand incep sa pregatesc ceva sa am toate alimentele gata de utilizare.deci initial am spart nucile, le-am curatat si le-am sfarmat. Am topit cateva linguri de zahar iar cand s-a caramelizat am pus nucile, dupa ce s-a racit, le-am pisat dar nu prea marunt.

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri. Peste albusuri adaugam un praf de sare si batem spuma, iar peste galbenusuri zaharul si uleiul. Dupa punem treptat din spuma peste amestecul de galbenusuri, amestecand prin rasturnare. Adaugam si faina in care am pus bicarbonat sau praf de copt.

Asezam in tava tapetata cu faina si dam la cuportul care a fost incalzit inainte. Pentru crema incepem prin a incalzi laptele. Zaharul se amesteca cu margarina si se dizolva pe foc mic, se adauga faina si se amesteca bine sa nu fie cocoloase. Dupa se pune laptele si se fierbe amestecand intruna pentru a nu se prinde. Cand este gata, se ia de pe foc si se lasa la racit.

Peste blat se rastoarna crema racita si nuca pisata. A iesit foarte buna si mare sa ajunga la toata lumea! Pofta buna!In compozitia blatului se poate adauga gem de caise, de prune, de gutui, de mar. Retea sau mai exact blatul poate fi facut si de post, eliminam ouale, inlocuim laptele cu apa calduta. Eu nu am avut dar pentru o aroma mai buna se pune esenta de vanilie. Am mai facut o data, insa inainte de a pune crema am pus si un strat de dulceata de zmeura de la bunica. A iesit la fel de buna!