Incepem prin a cerne faina intr-un castron incapator. Facem o gaura la mijloc. Separat punem drojdia intr-un castronel mai mic peste care turnam laptele cadut si pisam cu ajutorul unei furculite. Adaugam compozitia in gaura formata impreuna cu oul si un varf de lingurita de sare. Framantam bine si lasam la dospit 30 de minute. Daca este nevoie mai adaugati putina faina.

Dupa ce au trecut cele 30 de minute impartim aluatul in 2 parti egale. Prima jumatate o impartim in bulgarasi mici pe care ii intindem cu ajutorul unui sucitor. Fiecare scovarga o prajim in tigaia cu ulei din abundenta, pe fiecare parte cate 1 minut aproximativ (pana prinde culoare). Dupa ce am terminat de prajit scovergile rezultate din prima jumatate de aluat trecem la cealalta jumatate. Din acestea vom face scovergi umplute cu branza. Un adevarat deliciu.

Facem la fel bulgarasi pe care ii intindem. Peste scovergi vom presara branza rasa dupa care vom lipi scovarga bine pentru a nu curge branza la prajit. Turtim bine cu degetelePunem la prajit in ulei incins. Lasam pe ambele parti pana se rumeneste.

Sunt delicioase, mai ales proaspete. Dupa o zi se intaresc insa in cazul ca in care va raman pentru a doua zi va sugerez sa le incalziti la cuptorul cu microunde si vor fi tocmai bune de mancat.