Detalii Prajitura cu Fructe
Ingrediente:
Pentru aluat ai nevoie de: -6 oua,
-300g zahar,
-10 linguri de ulei,
-300ml lapte sau apa minerala (eu folosesc de obicei apa minerala pt,
ca iese mai pufos),
-500g faina,
-1/2 plic praf de copt,
-zahar vanilat - 2 plicuri,
Pe deasupra cca 900g fructe( capsuni sau visine,
prune,
caise,
nectarine-acestea cantarite cu samburi)
Separi albusurile de galbenusuri si le bati spuma tare, pui zaharul, bati din nou pana se intareste si pui - in ordinea urmatoare: galbenusurile, bati pana se omogenizeaza, uleiul, continui batutul, apa minerala sau laptele, zaharul vanilat, faina in care ai pus si praful de copt. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt torni aluatul. Peste aluat pui capsunile care au fost spalate, scurse si taiate in doua. Acoperi aluatul cu fructe si pui la copt in cuptorul incalzit pt. cca 45 de minute. Daca vrei pudrezi prajitura cand este gata.
Separi albusurile de galbenusuri si le bati spuma tare, pui zaharul, bati din nou pana se intareste si pui - in ordinea urmatoare: galbenusurile, bati pana se omogenizeaza, uleiul, continui batutul, apa minerala sau laptele, zaharul vanilat, faina in care ai pus si praful de copt. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt torni aluatul. Peste aluat pui capsunile care au fost spalate, scurse si taiate in doua. Acoperi aluatul cu fructe si pui la copt in cuptorul incalzit pt. cca 45 de minute. Daca vrei pudrezi prajitura cand este gata. Daca iti plac prajiturile mai dulci, poti pune 400g zahar. Mie imi place asa, dulce, dar nu lesinat de dulce!
Etichete:
oua,
lapte,
faina,
ulei,
zahar,
fructe,
capsuni,
visine,
prune,
prajituri,
retete vegetariene