Imi place sa fac prajituri,torturi... Caut retete,iar cand gasesc ceva care sa-mi stimuleze papilele gustative ma si pun pe treaba. Reteta asta am luat-o de la Edith si credeti-ma ca nu mi-a parut rau. Pt iubitorii de caramel este excelenta!Nu mi-a iesit mie ornamentul cum as fi vrut)deh...prima incercare) dar gustul a fost minunat...

Blatul Albusurile se bat spuma cu zaharul pudra si apa rece.

Se adauga galbenusurile pe rand, amestecand cu o paleta. Punem apoi faina amestecata cu plicurile de budinca si praful de copt si se amesteca bine.

Punem compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata cu faina (sau puneti hartie de copt )Coacem in cuptorul incalzit timp de 30-35 min la foc potrivit. Dupa ce s-a racit taiem blatul in trei. Crema Zaharul se topeste la foc mic pana se caramelizeaza,apoi se adauga laptele fierbinte amestecand repede. Separat se freaca galbenusurile cu amidonul se adauga siropul fierbinte si se pune pe foc amestecand mereu pana se ingroasa ca o smantana. Adaugam gelatina dizolvata in putina apa rece.

Lasam crema sa se raceasca si apoi o amestecam cu frisca si cu albusurile batute spuma.

Crema caramel se pune in frisca treptat,mixand continuu. Asamblare Punem o parte de blat pe un platou si il insiropam cu putin sirop (topim zaharul caramel si tunam 100 ml apa peste si lasam sa fiarba pana se topeste tot zaharul.

Punem jumatate din crema. Repetam si cu celelalte parti de blat. Glazura: Caramelizam zaharul, in timp ce se caramelizeaza incalzim bine frisca lichida cu untul,turnam peste el frisca si untul fierbinti.

Raciti glazura in apa rece si cand incepe sa se ingroase turnati peste tort.

Se da la rece peste noapte.

Eu am facut mai mult sirop ca cel facut initial din totalul ingredientelor date,nu mi-a ajuns.