Am vazut intai la Gusti, apoi la Oana, si de-atunci...m-am tot gandit :))). Se face foarte foarte usor si copiilor le place foarte mult, au zis sa mai fac. Io as fi vrut altceva, nici nu stiu ce, da ce...cine stie ce vor femeile...?:)))Va scriu si cum se face, da acu tre sa fac o mamaliga :-?? :))) ps. nuca caramelizata nu-i cacafonie? :)))) Simplu de tot de preparat. Am facut-o cred in maxim 20 minute.

Pregatesti toate ingredientele. Ungi o tava de chec, cu unt.

Pui intr-un vas zaharul si apa, la fiert, la foc mediu.

Lasi pana se topeste complet zaharulsi amestecul incepe sa fiarba bolborosind(asa cum facem noi cand ne bodoganim maruntel, maruntel sotzii :))) ).

Lasi 2 minute, opresti focul si adaugi ciocolata tocata. Amesteci pana se topeste. Adaugi zeama de lamaie, untul, cacaua si amesteci. Adaugi laptele praf. Amesteci energic cu un tel. Nu te mocai :)), cu cat trece timpul, amestecul se raceste si se intareste.

Incepe asamblarea turnand un strat de ciocolata. Aseaza apoi un strat de biscuiti, toarna iar ciocolata, mai aseaza un strat de biscuiti, procedand la fel pana termini ciocolata.

Baga tava la rece peste noapte.

Caramelizeaza 100 gr zahar. Cand capata culoarea chihlimbarului adauga doua maini de nuca si imbraca-le rapid in caramel, amestecand cu o lingura.

Toarna amestecul pe hartie de copt.

Lasa sa se raceasca, apoi toaca grosier.

Scoate tava cu ciocolata de la rece si introdu-o cateva secunde in apa fierbinte. Desprinde rapid, cu un cutit ascutit, ciocolata de peretii tavii si cu o miscare ferma rastoarn-o pe un platou.

Presara nuca si apoi portioneaza.

C-o feliutza modesta :P iti hranesti pofta de dulce, apoi acoperi frumos ciocolata si-o ascunzi in pod :)))