Mereu am vrut sa incerc gogosile astea si fiindca am gasit reteta fix aici pe site, i-am dat bataie cu increddere! Multumesc Anamaria, fata frumoasa! Imi pare rau ca nu te mai vad pe aici!Intr-o canita se freaca drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut pana se dizolva. Intr-un castronel se amesteca faina cu zaharul si sarea, apoi se adauga laptele, uleiul si drojdia dizolvata. Se framanta toate circa 5 minute apoi se rastoarna aluatul pe masa infainata.

Se intinde cu sucitorul o foaie cam de grosimea unui deget, apoi cu ajutorul unei cani incepem sa decupam gogosile iar cu ajutorul unui paharel le facem o gaura in mijloc.

Gogosile astfel formate le asezam intr-o tava, le acoperim cu un prosopel si le lasam la dospit in loc caldut cam 10 minute.

Intre timp intr-o tigaie sau cratita mare punem ulei la incins tot cam de un deget. Cand uleiul este fierbinte se pun gogosile la prajit pe rand pe ambele parti, pana se rumenesc, apoi se scot pe servetele de hartie care sa absoarba excesul de ulei.

Pentru glazura se incalzeste laptele, se topeste untul in el, se adauga zaharul amestecat cu cacaua si se amesteca bine. Se inmoaie gogosile pe ambele parti in glazura. Pofta buna!gogosile se pot pudra cu zahar sau se poate face o glazura alba, doar ca in loc de cacaua adaugati o lingurita de zeama de lamaie si esenta de vanilie de asemenea peste glazura puteti presara bombonele colorate