Prajitura asta m-a cucerit de cand am vazut-o la Dia .

Am facut-o de Revelion iar musafirii au fost foarte incantati de ea.

Intr-un bol incapator am mixat ouale cu zaharul si praful de sare pana si-au triplat volumul.(15-20 de minute la viteza maxima)Faina am cernut-o de doua ori apoi am adaugat-o lingura cu lingura peste oua amestecand usor de sus in jos cu ajutorul unei spatule.

Am tapetat o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si am copt pandispanul in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute(testul scobitorii)Am lasat pandispanul sa se raceasca in cuptor pana a ajuns la temperatura camerei .

Pentru bezea am mixat albusurile spuma apoi am adaugat treptat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea foarte tare si lucioasa.

Am adaugat amidonul si am amestecat usor pentru a nu se lasa albusurile.

Peste bezea am adaugat rahatul,stafidele si esenta de rom.

Cu miscari usoare am incorporat si rahatul apoi am pus bezeaua intr-o tava (35/25 cm ) tapetata cu hartie de copt si am copt-o 1 ora la foc mic.

Am lasat bezeaua in cuptor sa se raceasca pana a ajuns la temperatura camerei.

Pentru crema am mixat galbenusurile cu zaharul,am adaugat praful de budinca,laptele si coaja si zeama de la 1 lamaie .

Am pus compozitia pe foc amestecand continuu pana s-a ingrosat apoi am lasat-o la racit.

Untul moale la temperatura camerei l-am mixat pana a devenit spumos apoi am adaugat lingura cu lingura din crema de oua si vanilia si am mixat pana am obtinut o crema pufoasa.

Pe un platou am pus pandispanul si peste el am pus crema de lamaie si am nivelat bine.

Am dezlipit cu grija bezeaua de pe hartia de copt si am pus-o peste crema.

Am dat prajitura la rece pana am pregatit glazura.

Am topit ciocolata cu frisca si untul pe baie de abur apoi am pus-o peste prajitura si am nivelat.

Pentru decor am presarat fulgi de ciocolata alba si bombonele colorate.

Am lasat prajitura la rece peste noapte.

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.