Detalii Penne cu ananas caramelizat
Este cea de-a doua reteta cu care vreau sa particip la concursul lansat de Cristina Toth si pastele Baneasa pe site-ul,,www.divainbucatarie.ro,,. Preparatul e foarte gustos!Pastele se fierb in apa amestecata cu siropul din conserva de ananas.
Zaharul se pune intr-un vas la caramelizat la foc mic. Cand s-a topit de tot, se adauga smantana lichida in fir subtire si se amesteca pana se obtine un sos. Se lasa in continuare la foc mic sa se topeasca eventualii bulgari de caramel, apoi se adauga ananasul taiat cubulete si se lasa sa fiarba impreuna pentru 10 minute.
Pastele se amesteca cu ananasul caramelizat.
Se unge un vas de jena cu unt si se toarna pastele cu sos. Se presara cu zaharul pastrat si se da vasul la cuptor pentru 10-15 minute la foc mic.
Sunt bune si calde si reci.
Se pot servi cu frisca batuta sau inghetata.
Pofta buna!