Varza o taiem marunt, ceapa se taie si ea marunt, morcovul se curata si se taie cubulete; cartofii la fel, se tau cuburi.

Intr-o oala punem la clait ceapa cu putin ulei de masline. adaugam morcovul, 2 catei de usturoi tocati marunt si apoi carnatul taiat rondele (daca e cabanos) sau cubulete . Calim 2 minute si adaugam apa fierbinte . Cand da in clocot adaugam varza si cartofii in oala, punem sare, piper si crenguta de cimbru (fff mica, cat sa dea o idee de gust). Lasam sa fiarba la foc mediu si cand s-au inmuiat toate legumele adaugam smantana amestecata cu faina si diluata cu putina supa clocotita (sa nu se branzeasca). Adaugam ardei iute daca ne place, otet (outeti folosi de la muraturi) si la final mararul tocat fin. Lasam sa mai dea cateva clocote si stingem.e buna si cu afumatura (costite) se poate acri si cu suc de rosii, dar atunci nu adaugam smantana.