Eu am facut o cantitate de faina mai mare pt ca vin sarbatorile pascale si avind familia mai numeroasa si musafiri asa ca am facut 6 cozonaci care au iesit fff deliciosiiii ..!!Cernem faina intr-un lighean mare adaugam in drojdia dizolvata in 250 ml lapte caldut si cu 3 lingurite de zahar si am turnam in mijlocul faini amestecam bine sa se amestece drojdia cu faina dupa care lasam 15 min . Intre timp pregatim ingredientele pt. framintat: separam galbenusurile de albus frecam bine galbenusurile cu un pic de sare dupa care adaugam zaharul omogenizam bine adaugam 1 cana de lapte caldut apoi mirodeniile, portocala rasa, lamaia rasa,zaharul vanilat .

Toate ingredientele se toarna peste faina lasata cu drojdia si se incepe framintarea cozonacilor in timp ce framintam adaugam margarina topita si ulei caldut treptat si framintam bine pine se dezlipeste de pe pereti ligheanului si de pe mina, apoi se acopera si lasam aluatul la crescul la loc cald ferit de curent{1 ora] pina isi dubleaza volumul. Pregatim tavile intre timp ungem cu ulei si tapetam cu hirtie de copt.

Dupa ce a crescut aluatul ungem mainile si masa de lucru cu ulei si rupem din aluat cam cit 2 bumni si se intinde o foaie de 2 cm preseram pe foaie miez de nuca, rahat taiat bucatele mai mici, stafide si presaram si cacao apoi rulam foaia ca la rulada{sau inpletiti} se aseaza in tava tapetata se lasa 10 min ca sa creasca un pic, se ung cu galbenus de ou cu 1 lingurita de zahar si esenta de vanilie si rom. Si bagam la cuptor preincalzit la 190 de grade pt. 35-45 min {depinde de cuptor}.

Puteti presara inainte sa i bagati la cuptor ce doriti: mac,susan,nuca etc. Puteti sa i upleti cu ce doriti.