Daca e weekend este absolut necesar sa facem ceva dulce si bun,asa ca am profitat de capsunile din piata si am creat o prajiturica pufoasa si plina de arome,foarte apreciata de ai mei,cu mentiunea cadaca era un pic mai dulce poate era si mai buna :),asa ca daca considerati ca va place mai dulce,poate e bine sa adaugati un pic mai mult zahar la crema decat am adaugat eu.

Blatul: Am mixat foarte bine in robot ouale si zaharul,aproximativ 10 minute,apoi am adaugat esenta si faina amestecata cu praful de copt si am dat blatul la cuptor pentru aproximativ 20-25 min.

Verificati cu scobitoarea daca este copt.

Crema: Intr-o craticioara am pus capsunile taiate in 4 impreuna cu zaharul,zeama si coaja de lamaie si am pus la foc mic si le-am lasat sa fiarba usor,pana cand capsunile s-au inmuiat.

Am mixat apoi cu un blender si la final am adaugat gelatina inmuiata in prealbil in apa rece conform indicatiilor de pe ambalaj.

Am lasat deoparte sosul acesta de capsuni si am batut bine frisca,apoi am adaugat iaurtul si am mai batut putin.

Dupa ce si blatul si sosul de capsuni s-au racit complet am trecut la montarea prajiturii mele.

Peste blat am pus putin din sosul de capsuni si am intins bine cu o spatula de silicon.

Sosul de capsuni l-am amestecat cu frisca batuta si crema astfel obtinuta am turnat-o peste blat si am dat prajitura la frigider pentru aproximativ 1 ora si jumatate,pana cand s-a inchegat putin,apoi am scos-o si am trecut la ornat.

Din frisca batuta am pastrat 2 linguri si pentru ornat,la fel si cateva bucatele de capsuni proaspete,asa ca dupa ce s-a mai legat crema,am taiat in tava prajitura,fara sa o scot si pe bucatile obtinute am pus putina frisca si cate o bucatica de capsuna.

La final am facut un sos de ciocolata si am pus deasupra,apoi am dat prajitura la frigider pana a 2-a zi.

Pofta mare!