Nimic nu se pierde, totul se transforma . Am ramas pe stoc cu niste chiftelute din carne de curcan . M-am gandit sa le combin cu paste . Paste doar acestea s-au gasit prin proviziile mele : eierspatzle proaspeti -adica taitei svabesti cu ou .

Se fierb taiteii in apa cu sare respectand instructiunile de pe ambalaj .

Se topeste untul + uleiul intr-o craticioara . Puneti smanatana, jumatate din casul razuit si putina nucsoara, scortisoara, sare. Amestecati si trageti de pe foc imediat ce casul s-a incorporat .

Se tapeteaza o tava ceramica cu unt si pesmet si se pun taiteii in ea .

Asezati deasupra taiteilor chiftelutele si sunca feliata .

Turnati sosul alb deasupra .

Presarati restul de cascaval razuit si fulgii de chili .

Dati la cuptor pentru gratinare 15 minute .

Este gata cand a inceput sa se rumeneasca .

Serviti preparatul cald decorat cu rosii si frunze de busuioc verde .

Trebuie sa lucrati cu sosul alb cat este cald . Dupa racire se intareste . Eierspatzle sunt taitei gen de casa, aveti grija sa nu-i fierbeti prea tare .