Gogosile glazurate se aseamana foarte mult cu clasicele gogosi. Reteta nu difera foarte mult, atat doar ca trebuie pregatite in plus glazurile. Se diGogosile glazurate se aseamana foarte mult cu clasicele gogosi. Reteta nu difera foarte mult, atat doar ca trebuie pregatite in plus glazurile. Se dizolva drojdia, untul, sarea si zaharul in laptele caldut. Se adauga galbenusurile, zaharul vanilat si treptat faina. Se framanta bine. Se lasa sa creasca pentru circa jumatate de ora. Se intinde foaia cam jumatate de cm, dupa care se foloseste un pahar (cu gura in jos) cu care apasati pe aluatul intins decupind gogosile rotund. Optional se mai pot lasa putin la crescut. Se incinge bine o tigaie cu ulei si puneti gogosile in uleiul incins. Focul nu trebuie sa fie tare, dar potrivit. Preparati intre timp budinca de vanilie, lasati sa se raceasca putin si dupa folositi ce intrumente aveti sa umpleti gogosile. Dupa ce le-ati umplut topiti la bain marie ciocolata alba si neagra si cu o lingura le glazurati. Cele cu glazura le puteti lasa cateva ore la frigider.

Se pot presara si cu nuca de cocos sau nuca. Reteta Gogosi glazurate a fost propusa de AlinTatoC pe forum reteteAlte retete de gogosi gasiti aici: Gogosi cu nectarineGogosi din aluat pripit,Gogosi traista la cuptor