Muffins sau mai pe romaneste briose au devenit niste deserturi foarte populare si la noi, iar popularitatea lor se datoreaza poate cel mai mult formeMuffins sau mai pe romaneste briose au devenit niste deserturi foarte populare si la noi, iar popularitatea lor se datoreaza poate cel mai mult formei si varietatii de sortimente. Modul de preparare este foarte simplu si rapid. Se amesteca in castronul robotului: faina cu praful de copt, stropul de sare, cocosul ras. Se amesteca 10 secunde. Intr-un alt castron se amesteca: zaharul cu zaharul vanilat, oua, lapte, ulei si coaja de portocala razuita. Se amesteca totul bine si se toarna incet peste amestecul uscat, mixand pe o treapta joasa pana amestecul devine destul de omogen. Mariti viteza si mixati pana aluatul arata ca o crema fina si curge ca o smantana groasa. Am pus cate o lingura plina bine in forme de hartie, apoi am asezat cate 2 bucatele de piersici din compot (taiate si scurse bine), apoi am mai pus o lingurita plina de aluat deasupra Am dat tava in cuptorul incins in prealabil, la 180-190 grade. Am lasat la copt pana s-au rumenit. Dupa ce s-au racit, am facut o glazura din zahar pudra si zeama de portocala, am uns varful la muffins si apoi i-am bagat cu capul intr-un castronel in care am pus bombonele colorate.

Sunt ideale la cafea sau la ceai. Alte retete de muffins gasiti aici:Muffins cu ciocolata, Muffins pufosi cu bucatele de ciocolata,Muffins cu portocale si ciocolata