nu prea sunt adepta colorantilor, dar pentru ca am avut nuca de cocos albstra am facut o exceptie....

Batem spuma albusurile cu zaharul si praful de sare pana obtinem o spuma ferma si lucioasa, ca de bezele.

Incorporam si praful de copt, apoi impartim spuma obtinuta in doua vase.

In primul vas adaugam 1 lingura seminte de mac si 3 linguri de faina (amestecam usor cu o lingura sa nu se lase compozitia obtinuta).

In cel de-al doilea vas, adaugam peste spuma din albusuri si zahar, nuca de cocos colorata+2 linguri de faina, amestecam cu grija sa nu se lase compozitia.

Ungem forma de guguluf cu ulei, o tapetam cu faina.

Turnam amestecul cu mac, presaram un strat fin de cacao pentru a delimita zonele diferit colorate de blat,apoi turnam si stratul colorat.

Dam forma la copt la temperatura moderata,175 grade pana se rumeneste usor guguluful si trece testul scobitorii.

Scoatem guguluful din forma, preparam glazura caramel urmand instructiunile de pe plic,apoi imbracam guguluful in tinuta de sarbatoare, avand grija ca la final sa-l gatim frumos si cu bombonele aurii si argintii...

Lasam cca 30 minute sa se intareasca glazura, apoi feliem si servim.

Pofta buna!