Clatitele banatene sunt o reteta de clatite dulci cu sos de vanilie si branza delicioase, si potrivite pentru desert. Copiii le vor adora fiind aromate de la coaja de portocala. Reteta de clatite banatene este foarte usor de preparat.

In primul rand preparam clatitele dupa indicatiile din reteta.

Sosul de vanilie se obtine din smantana pe care o amestecam cu 2 plicuri de vanilie, 5 linguri de zahar si 3 galbenusuri si punem pe foc mic. Pana fierbe sosul de vanilie umplem clatitele si le aranjam intro tava ca pe niste sarmale.

Cand sosul a clocotit il luam de pe foc si il turnam peste clatite. Punem tava in cuptor la foc mare pana batem spuma cele 6 albusuri si ultimele 6 lg de zahar. Cand albusurile sunt spuma scoatem tava si aranjam spuma in asa fel incat sa fie un strat egal peste tot. Bagam inapoi in cuptorul incins la foc foarte mare si se tine pana bezeaua devine aurie.

Cand clatitele banatene sunt gata se pudreaza cu zahar pudra si se rade coaja de portocala.

Pofta buna!