Voi ce faceti cu albusurile ramase de la cozonaci? Ei bine eu faceam de regula Pavlova, insa acum am ales sa fac o prajiturica racoritoare.

Blat:1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.2. Mixeaza albusurile spuma cu praful de sare.3. Adauga zaharul si mixeaza pana cand se dizolva complet. 4. Cerne faina amestecata cu amidonul de porumb in compozitie si incorporeaza-le cu ajutorul unei spatule, cu miscari fine. Adauga fulgii de nuca de cocos si bicarbonatul stins cu otet si invarte usor cu spatula pana cand sunt inglobati in totalitate in compozitie.5. Toarna compozitia intr-o tava (39 x 35 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 15 min, sau pana cand trece testul scobitorii. 6. Dupa ce s-a copt scoate tava din cuptor, lasa sa se raceasca complet apoi taie marginile si taie blatul in doua bucati egale. Crema:1. Pune ananasul impreuna cu cele 2 linguri de sirop din compotul de ananas intr-un vas cu fund dublu si lasa la foc potrivit pana cand se inferbanta. Pune totul intr-un blender si paseaza bine pana cand obtii un piure.2. Toarna piureul de ananas inapoi in cratita si lasa-l pe foc mic 2-3 minute. Opreste focul, adauga marshmallows-urile si amesteca pana cand acestea se topesc. Lasa totul sa se racoreasca complet.3. Hidrateaza gelatina in 50 ml sirop din compptul de ananas apoi dizolv-o pe baie de aburi.4. Mixeaza smantana lichida cu lingura de zahar pana cand capata consistenta, iar spuma formata este ferma.5. Mixeaza branza din iaurt cu piureul de ananas (de la pasul 2), adauga smantana lichida si gelatina dizolvata si mixeaza 2 minute. Asamblare:1. Tapeteaza cu folie alimentara o tava (32 x 22 cm).2. Pune 1 felie de blat, insiropeaz-o, pune jumatate din crema, a doua felie, insiropeaz-o si pe aceasta apoi toarna restul de crema si introdu tava in frigider pentru minim 4 ore.3. Dupa ce crema s-a intarit, scoate prajitura si portioneaz-o dupa preferinta.

Am folosit pentru decor felii de lime, insa poti folosi orice altceva iti place. In locul branzei din iaurt poti folosi ricotta sau mascarpone. Branza din iaurt o obtii punand iaurtul la scurs intr-o sedila deasa pentru 12-24 ore sau chiar mai mult.