Un dulce pe care copii il savureaza in orice moment!Batem cele opt albusuri cu un varf de cutit de sare pana se intaresc si sta telul drept, dupa care adaugam zaharul treptat in ploaie si mixam in continuare... batem albusurile pana acestea se intaresc si zaharul este complet topit si incorporat. Apoi adaugam macul in compozitia prajiturii, adaugam praful de copt si faina. Faina o adaugam in ploaie si amestecam continuu, pentru a nu se lasa albusurile batute. Dupa ce am adaugat toate ingredientele, turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Introducem blatul in cuptorul incins in prealabil si il lasam la copt aproximativ o jumatate de ora, la foc mediu. Aproape de final il verificam cu o scobitoare, pentru a vedea daca este gata copt sau mai trebuie lasat. Daca nu se tine nimic de scobitoare inseamna ca este gata, daca nu mai trebuie lasat putin. Pentru crema de vanilie amestecam intr-un bol cele opt galbenusuri cu zaharul si batem pana cand acesta se topeste . Adaugam apoi laptele si plicul cu budinca, dupa care punem crema pe foc la bain-marie, amestecand continuu. Compozitia se lasa la foc, amescand pana cand aceasta incepe sa se ingroasa, dupa care o dam deoparte si o lasam sa se raceasca. Dupa ce crema s-a racit, adaugam untul (sa nu fie rece de la frigider) si il incorporam in crema, pana cand aceasta devine omogena. Cand blatul cu mac este rece incepem sa intindem pe acesta crema de vanilie. Peste crema vom pune un strat de biscuiti inmuiati in cafea (eu avand o fetita mica :) nu am facut cafea prea tare.. ci am lasat doar aroma sa fie. Biscuitii se trec repede prin cafea ca sa nu se inmoaie prea tare si sa se farame si ii asezam imediat pe prajitura. Glazura: Am folosit ciocolata de menaj (200 g), data pe razatoare, 100 g de unt si 100 ml de frisca lichida. Intr-o cratita se amesteca toate si se pune la bain-marie, la foc mic si se amesteca pana devine omogena. Se toarna glazura de ciocolata calduta peste prajitura cu mac si se intinde uniform, inainte ca aceasta sa apuce sa se raceasca (pentru ca se intareste si nu se mai poate intinde). SSe da la rece cca doua ore dupa care se poate taia si servi!