Eu am inceput cu merele. Le-am curatat si le-am dat pe razatoare, le-am scurs de zeama si le-am pus la calit impreuna cu zahar si scortisoara. Le-amEu am inceput cu merele. Le-am curatat si le-am dat pe razatoare, le-am scurs de zeama si le-am pus la calit impreuna cu zahar si scortisoara. Le-am calit pana a scazut toata zeama, iar pana am pregatit aluatul le-am lasat sa se raceasca.

Deci se amesteca ouale intregi, untura, iaurtul, zaharul, esenta si coaja de lamaie sa se omogenizeze totul bine.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt, si se face un aluat vartos, care se imparte in 2.

Se intind 2 foi, se aseaza prima foaie in tava, se pune umplutura, eu presar p foaie putin gris, ca sa nu intre zeama de la mere in aluat, se aseaza a doua foaie. Eu am presarat si zahar peste cea de-a doua foaie pt ca imi place senzatia de crocant imbinata cu finetea prajiturii.

Se da la copt la temperatura medie ( 180 G),Se incearca cu scobitoare si apoi se lasa la racit.

Se poate servi cu inghetata de vanilie. Alte retete cu mere gasiti aici:Prajitura cu mere si biscuiti, Placinta cu mere,Tarta cu mere si crema de vanilie