O reteta de prajitura de casa foarte buna, o combinatie care mi-a cucerit iremediabil piticii, dar pentru care am o singura observatie pe care o voi face la inceputul si nu la finalul retetei.

Data viitoare voi toca batoanele Twix mai marunt si le voi incorpora in crema (asa sa faceti voi), ca tare mi-au dat batai de cap la portionat prajitura :-).

Nu m-am gandit de la inceput ca la rece vor deveni tari si de aceea la portionarea prajiturii va fi destul de greu sa scoti cuburi perfecte.

Blat Mixeaza ouale impreuna cu zaharul si sarea timp de 10 minute, la viteza maxima. Trebuie ca amestecul sa-si dubleze volumul, zaharul sa se topeasca si consistenta spumei sa fie usoara, pufoasa. Adauga ingredientele uscate, cernute, si omogenizeaza amestecand usor, usor cu o lingura, de jos in sus. Spre final incorporeaza si uleiul. Imparte compozitia egal, in doua boluri. Pregateste o tava cu dimensiunile 18/23 cm, tapeteaz-o cu hartie pentru copt si toarna amestecul dintr-un bol. Baga tava in cuptorul preincalzit si coace blatul de pandispan la foc mic spre mediu, pentru aproximativ 15 minute. Fa testul cu scobitoarea. Procedeaza la fel si cu amestecul din al doilea bol. Lasa blaturile sa se raceasca si prepara crema. Ia din catitatea de unt o lingura si pune-o intr-un ibric impreuna cu ciocolata. Pune-l pe baie de abur si omogenizeaza amestecul. Lasa-l sa se raceasca. Untul ramas (la temperatura camerei) mixeaza-l spuma impreuna cu zaharul pudra. Ciocolata racita adaug-o peste unt si mai mixeaza cateva secunde, pana la omogenizare. Toaca bucatele mici batoanele Twix si incorporeaza-le usor in crema. Aseaza primul blat, intinde uniform toata crema, aseaza al doilea blat si preseaza-l usor cu mainile. Da tava la rece si prepara glazura prin omogenizarea ingredientelor la foc mic. Intinde glazura uniform peste prajitura si pastreaza tava la frigider