Acest tort l-am facut pentru o fata frumoasa care are grija ca din cand in cand sa arat si eu bine.

Deci nu am poze cu sectiunea,doar cele din timpul prepararii. Avand in vedere ca era trecut demult de miezul noptii cand l-am terminat, am facut pozele in graba dimineata inainte de a fugi la serviciu,sper sa nu fiti prea critici in aceasta privinta. Eu ma bucur fiindca le-a placut foarte mult gustul. La multi ani Mihaela!!!Pentru cele doua blaturi,am procedat la fel,difera doar cantitatile si tava in care le-am copt.

Reteta este foarte simpla,trebuie doar sa respectati proportiile,adica 30g zahar si 30 g faina pentru 1 ou folosit,iar timpul de mixare sa fie suficient pentru a incorpora destul aer in compozitie,aproximativ 20 de minute.

Pentru inceput,am tapetat tavile cu hartie de copt.

Am pus separat hartia in forma de cerc pe fundul tavii si alta fasie pe peretii formei.

Am lipit-o cu putin unt.

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Am mixat ouale impreuna cu zaharul la viteza maxima timp de 20-25 de minute,pana isi tripleaza volumul si capata consistenta unei creme,paletele mixerului lasand o urma in compozitie.

Am incalzit cuptorul la 200 de grade.

Faina amestecata cu sarea si praful de copt,am pus-o peste spuma de oua,in 3 reprize,amestecand usor cu un tel,cu miscari de rasturnare mai degraba decat de amestecare.

Am pus apoi compozitia in tava si am batut putin tava de masa,ca sa se aseze putin compozitia.

Am pus la cuptor pentru 30-35 de minute.

In nici un caz nu deschideti usa cuptorului in primele 20-25 de minute.

Dupa 20 de minute,am redus cuptorul la 180 de grade.

Dupa ce s-a copt,am lasat blatul sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa,apoi l-am lasat pe un gratar pana a doua zi cand l-am taiat. Cat timp am pregatit crema de piersici,am pus cele 350 g de ciocolata,rupta bucati cu 300 ml frisca,intr-un vas pe baie de aburi sa se topeasca.

Am lasat-o apoi sa se raceasca.

In alt vas am pus nectarul de piersici,am pastrat doar atat cat sa dizolv praful de budinca,am pus vasul pe foc mic sa fiarba.

Cand a inceput sa fiarba,am pus praful de budinca si am amestecat cu un tel pana s-a ingrosat.

Am pus apoi ciocolata alba rupta bucati si am amestecat pana s-a topit.

La final vanilia si coaja de portocala.

Am lasat-o apoi sa se raceasca.

In acest timp am pregatit si jeleul de zmeura. Amidonul l-am diluat cu sirop de zmeura,restul siropului l-am pus peste zmeura intr-un vas si l-am pus sa fiarba.

Cand a inceput sa fiarba am pus amidonul si am amestecat pana a prins consistenta.

L-am lasat sa se raceasca.

Am mixat apoi untul,care trebuie sa fie moale, cu 3 linguri de zahar pudra.

Am adaugat apoi cate putin ciocolata racita.

Am lasat crema la frigider.

Crema Mascarpone (400 g) am mixat-o cu zaharul pudra si apoi am adaugat budinca de piersici si ciocolata .

Am pus si crema aceasta la frigider.

Pentru crema de ciocolata alba pentru decor,am topit ciocolata pe baie de aburi cu o lingura de ulei,am mixat crema Mascarpone cu untul si apoi am pus cate o lingura de ciocolata.

Am pus-o si pe aceasta la frigider.

Visinele le-am scurs de sirop.

Blatul mare l-am taiat in doua pe orizontala,iar cel mic in trei.

Peste fiecare blat am pus jeleu de zmeura,crema de piersici si visine.

Pe blatul de jos am pus crema de ciocolata amaruie,iar pe cel mic am pus crema de piersici.

Deasupra am pus glazura de ciocolata.

Pentru glazura am topit ciocolata cu frisca pe baie de aburi.

O parte din crema de ciocolata alba am pus-o intr-un pos impreuna cu crema de ciocolata amaruie,pentru a obtine trandafirasii in doua culori.

Am ornat cu bilute de ciocolata.